All systems are operational
contact@sitebunker.net | Non-Stop Program

Ce este un Certificat SSL?

Blog Cover

certificat ssl În calitate de webmaster, probabil ai auzit destul de des noțiunea de Certificat SSL. În prezent, poate veni la pachet cu hosting-ul și îți este recomandat imediat la cumpararea acestuia. Când începi pentru prima dată să îți construiești website-ul, tot acest jargon tehnic te poate face să crezi că înveți o nouă limbă. Noi suntem aici să te ajutăm să îți dai seama ce este defapt un certificat SSL și de ce îți este atât de necesar. Înafara faptului că Google a început să ia la ochi site-urile care nu au un astfel de certificat, un certificat SSL poate face mult mai multe decât să îți dea un boost în raking sau un trust boost. Mai jos am evidențiat câteva aspecte care te vor ajută să înțelegi ce este un certificat SSL și de ce este important pentru website-ul tău.  

Certificat SSL și importanța securității online

Încrederea pe care site-ul tău o oferă este ceva foarte important în mediul online. Orice website care dobândește o reputație pentru probleme de securitate ori conținut dăunător sau orice altă neregulă, va avea un trafic aproape de zero. De cealaltă parte a baricadei, un website care se interesează de calitatea securității va atrage mereu mai mulți vizitatori Cea mai importantă atribuție pe care o are un certificat SSL este de protecție a datelor cu caracter personal. Dacă informațiile cum ar fi, numerele de cont, carduri de credit, numere de telefon, nu sunt criptate, acestea sunt vulnerabile pentru orice hacker cu minime cunostinte de programare. Cu o găzduire web cu certificat SSL gratuit inclus, clienții tăi vor putea face afaceri cu tine știind că sunt în siguranță.  

Ce este un SSL certificate?

SSL provine de la Secure Sockets Layer. La bază, această tehnologie ajută securizarea unei conexiuni la internet și toate datele și informațiile care sunt transferate între browser și un server web. Criptand toată informația care trece prin această conexiune ajuți la prevenirea furtului de date personale importante. Mai mult decât atât, dacă aceste date sunt furate, vor fi imposibil de descifrat. În trecut, un certificat SSL era folosit pentru a cripta informații foarte sensibile precum detalii bancare, conturi, numere de cont și date personale. Astăzi, din cauza cerințelor stricte de securitate, orice website trebuie să beneficieze de instalarea unui certificat. Protecția datelor utilizatorilor este prioritară. În concluzie, indiferent de domeniul de business în care activezi sau de cantitatea de informație “prețioasă” pe care o acumulezi, instalarea unui astfel de security measure îți va asigura continuitate, trafic crescut, o viteză a site-ului îmbunătățită și un user experience ridicat. Pentru alte neclarități legate de certificarea SSL, nu ezita să ne contactezi!