All systems are operational
contact@sitebunker.net | Non-Stop Program

Cum găsești un domeniu online potrivit pentru tine?

Blog Cover

domeniu online Procesul prin care trebuie să treci până să nimerești domeniul potrivit pentru tine sau pentru afacerea ta nu este unul simplu. Nu numai că vei avea nevoie de un domeniu care să reprezinte perfect website-ul tău, dar mai trebuie să te și asiguri că numele acestui domeniu online este scurt, catchy, memorabil și disponibil pentru a fi cumpărat. Din fericire există o serie de tool-uri care te vor ajuta să te decizi și să descoperi numele perfect de domeniu online pentru tine. În altă ordine de idei, Cum găsești un domeniu online potrivit pentru tine?  

Asociază brand-ul tău cu un domeniu online

Ai grijă să nu te pierzi în detalii, câteva lucruri importante trebuie luate în considerare atunci când dezvolți un nume de domeniu online. Acesta trebuie să fie succint, să transmită foarte ușor despre ce este vorba în website-ul tău și trebuie să fie și ușor de ținut minte. Vei dori de la un domeniu online să te diferențieze de restul. Un domeniu cu un nume răsunător mereu va fi în capul listei, iar cu o strategie bună de marketing, doar domeniul te va recomanda. Dacă produsul sau activitatea ta este diferită de competiție, ai grijă ca domeniul tău se reflecte acest lucru. Gândește-te numai la Facebook și DropBox. Două nume pecare nimeni nu le va uita niciodată, iar în același timp exprimă foarte clar activitatea platformelor pe care le reprezintă.  

Numărul de caractere trebuie să fie cât mai mic

O regulă generală pentru noi cei din domeniu spune că cu cât este mai mic un nume de domeniu online, cu atât mai bine. Evident, ai foarte multe lucruri de spus despre activitatea ta, deci cum vei reuși să comprimi totul în doar câteva litere? Nu este ușor, dar încă poți găsi combinații de litere sau cuvinte care să îți satisfacă toate cerințele. Un exemplu potrivit ar fi că oamenii sigur vor reține mai ușor sitebunker.ro decât unbunkerpentruhosting.ro, nu-i așa?  

Un domeniu online ușor de pronunțat

Așa cum spuneam, ușor de ținut minte. Asta înseamnă că domeniul tău va trebui să fie și ușor de pronunțat, să aibă cât mai putine silabe, ideal 2. Dacă cineva ar dori să vorbească despre afacerea ta, nu ar fi indicat să îi trebuiască un DEX că să își poată spune punctul de vedere. Vrei că utilizatorii să treacă foarte ușor prin domeniul tău, să îl recunoască și să le fie foarte ușor să îl pronunțe.  

Încearcă să eviți cifre sau simboluri

Din motive de optimizare, mai vedem câteva domenii care au cratimă, puncte, cifre, etc. Nu recomandăm ca un domeniu online să fie încărcat cu astfel de simboluri. Un domeniu memorabil nu va veni niciodată la pachet cu o cifră sau cu un simbol. Preferi să scrii CNN.com sau C-N-N.com? Dacă îți dorești să faci lucrurile mai complicate, adăugarea unui astfel de simbol este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Ai grijă și care este audiența pe care vrei să o captezi. Un domeniu în limba engleză este la modă acum și poate face minuni pentru tine și afacerea ta, totuși audiența ta trebuie să fie receptivă la un astfel de domeniu. Dacă încerci să vinzi produse sau servicii care vizează adulți de peste 40 de ani, un domeniu în engleză nu ar fi cea mai potrivită alegere.  

Ce este un Checker pentru un domeniu online?

Un checker sau un verificator pentru un domeniu este un tool care te ajută să vezi dacă numele pe care te decizi să îl cumperi pentru domeniul tău este disponibil. Frecvent, uneltele de acest gen îți și recomandă variații în funcție de ce domeniu alegi să verifici, îți prezintă oferte de preț și sunt foarte ușor de folosit. Dacă nu cunoști niciun checker în care să ai încredere, te invităm să îl încerci pe cel de pe sitebunker.ro. Sperăm că articolul ți-a fost de ajutor și că vei fi mai atent dar și mai capabil să alegi un domeniu online demn de afacerea ta.