All systems are operational
contact@sitebunker.net | Non-Stop Program

Domenii premium – Ce înseamnă și unde le poți găsi?

Blog Cover

Într-o piață a numelor de domenii aglomerată și saturată, domeniile premium au devenit un instrument puternic în arta de a promova un brand online. Numele de domenii premium sunt, în general, scurte, ușor de reținut și folosesc o extensie populară, cum ar fi .com sau .net. De ce să utilizezi un nume de domeniu premium? Ei bine, fie că vrem sau nu, prima impresie contează, și de cele mai multe ori face departajarea în ochii clientului/utilizatorului. Aceste nume premium te ajută să-ți poziționezi business-ul într-o lumină favorabilă și, totodată, să fii cu un pas înaintea competiției. Cum? Simplu – având un nume de domeniu unic, ușor de reținut și foarte catchy. Acum că am făcut o scurtă introducere în lumea domeniilor premium, Sitebunker propune o serie de întrebări și răspunsuri pentru a elimina orice neclaritate sau curiozitate despre acest subiect. Let’s start!

Ce sunt domeniile premium?

Domeniile premium sunt domenii de înaltă calitate care au fost înregistrate anterior, dar sunt disponibile pentru vânzare la valoarea de piață actuală. Un domeniu este considerat a fi de înaltă calitate dacă numele este mai scurt, este căutat în mod constant, strâns asociat cu serviciul sau industria reală, și utilizează în mod obișnuit un TLD, cum ar fi .com, .net, sau .org. Astfel de domenii sunt mai ușor de pronunțat, de reținut și, cu siguranță, mult mai inuitive.

Care sunt avantajele domeniilor premium?

1. Ușor de reținut - Un nume de domeniu memorabil poate fi un instrument neprețuit în promovarea site-ului sau afacerii tale.

2. Un branding mai bun - Domeniile premium oferă o oportunitate amplă de a maximiza eforturile de branding și de a stabili o identitate solidă a brandului în cauză.

3. O poziționare mai bună în clasamentele de căutare - Cu un nume de domeniu premium care se potrivește cu numeroase cuvinte cheie populare, poți experimenta rezultate îmbunătățite de căutare.

4. O investiție de viitor pentru business – Un nume de domeniu premium nu doar că ajută la consolidarea brandului, ci este o investiție pe termen lung în cazul în care business-ul este revândut.

Cum pot găsi și înregistra un domeniu premium?

Pentru a cumpăra un domeniu premium specific, primul pas este să vezi dacă numele respectiv mai este disponibil. Poți căuta numele de domeniu premium dorit chiar aici. După ce introduci numele domeniului, va apărea dacă este disponibil sau nu, și totodată, vei avea la dispoziție o listă cu nume asemănătoare și relevante pentru căutarea ta. De exemplu, noi am căutat webhosting.ro și apare ca fiind unavailable, însă site-ul ne oferă o listă de alte variante, cum ar fi ”nethosting.org” sau “hostingonline.net”. De reținut este faptul că, plata pentru un astfel de domeniu se face o singură dată în momentul achiziționării domeniului, însă, în fiecare an trebuie reînnoită înregistrarea, altfel pierzi numele domeniul.

Care este diferența dintre domeniu premium & domeniu obișnuit?

Numele de domenii premium sunt mai scurte, mai memorabile și mai atrăgătoare pentru un public mai larg. Acestea sunt de obicei nume unice sau ușor de reținut care semnalează intuitiv subiectul sau publicul lor. Cuvinte cheie specifice, cum ar fi "money" sau "tech" sunt atât de populare, încât numele de domenii de calitate folosind aceste cuvinte pot fi rare.

Un nume de domeniu obișnuit, denumit și Înregistrare primară”, este un nume de domeniu care NU a mai fost înregistrat până acum. Pentru TLDs populare, cum ar fi .com, este de înțeles că multe nume au fost înregistrate deja.

Cât costă să cumperi un nume de domeniu premium?

Cerea numelor de domenii premium este foarte mare, iar prețul este pe măsură! Deși nu există o limită de preț bine determinată atunci când vine vorba de domeniile premium,prețul poate varia de la $3,000 – $30,000, în medie. Cu cât numele unui domeniu este mai simplu și mai scurt, cu atât prețul lui va fi mai mare. Dacă tot sunt atât de prețioase, haide să vedem care sunt cele mai scumpe domenii din lume!

TOP 10 cele mai scumpe nume de domenii premium din lume*

1. Business.com – $345 Millioane 2. LasVegas.com – $90 Millioane

3. CarInsurance.com – $49.7 Millioane

4. Insurance.com – $35.6 Millioane

5. VacationRentals.com – $35 Millioane

6. PrivateJet.com – $30.1 Millioane

7. Voice.com – $30 Millioane

8. Internet.com – $18 Millioane

9. 360.com – $17 Millioane

10. Insure.com – $16 Millioane

*Sursa: The Most Expensive Domain Names — Essential List (fortunly.com)